Skip to content Skip to footer

El passat dimarts, 25 de gener, vam participar en una jornada dedicada a l’alimentació saludable i de proximitat. L’objectiu de l’activitat, organitzada pel Grup SERHS Distribució d’alimentació conjuntament amb l’ACCAC (Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya), era crear un punt de confluència d’experiències amb noves idees per avançar en l’elaboració de menús més saludables i sostenibles.

Bloc de ponències
Durant el matí, es van dur a terme un seguit de xerrades per posar en context els assistents i conscienciar sobre la sostenibilitat en les cuines destinades a l’alimentació infantil i juvenil. En aquest bloc vam participar nosaltres explicant el projecte d’Hort del Silenci. També va oferir una ponència Te lo Sirvo Verde, consultora de restauració sostenible, així com el mateix grup SERHS.

Dinar amb productes de proximitat
Posteriorment, hi va haver un dinar elaborat pel xef Sergi de Meià (president de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica), basat en els nostres llegums i pasta alimentària. Els postres de l’àpat van anar a càrrec de Torrons i Mel Alemany, que recentment ha presentat un torró elaborat amb la seva mel i cigrons d’Hort del Silenci. La creació d’aquest dolç, que també ha estat obra del xef Sergi de Meià, ha estat a partir de la recreació i recuperació d’una recepta de la cuina medieval catalana.  

Les instal·lacions de la Cooperativa d’Artesa de Segre van acollir la jornada, on es van unir coneixements gastronòmics i territori, potenciant la proximitat i l’alimentació saludable.